2021. jan 14.

Vezetett relaxáció a könnyebb elalváshoz

írta: L_Ripley
Vezetett relaxáció a könnyebb elalváshoz

letoltes_1.jpg

Nagyon fontos, hogy megtanítsd gyermekedet arra, hogy jól tudjon lazítani, ebben te tudsz a legtöbbet segíteni neki! Legyen számukra az ellazulás képessége magától értetődő a mindennapi életükben is. Te is tudod, hogy ma már ezerszer több inger éri a gyereket, az ovi, iskola, a csúcs szuper játszóházak millió fénnyel és zajjal, a szimpla utcai közlekedés, főleg egy nagyobb városban, vagy éppen a család bővülése, ez szüntelen pszichikai és fizikai terhelés számukra. Ezeken a külső hatásokon sajnos nem igazán tudunk változtatni, de azon igen, hogy megtanítjuk őket kezelni az ingerek okozta feszültséget, stresszt és szorongást!

A relaxációval megtanulja, hogyan figyelje teste jelzéseit, milyen az, amikor feszült, és milyen a teste, amikor nyugodt. A módszerrel elsajátíthatja, hogyan tudja akaratlagosan előidézni a nyugodt, ellazult állapotot, azaz megnyugtatni önmagát. Ha gyerekként megtanulja, hogyan engedhet el dolgokat, és pihenhet meg egy kis időre a nyugodtabb folytatásért, az felnőtt korában óriási hasznára lesz, hiszen a kihívások, feladatok és problémák csak gyarapodni fognak. (Jógakaland)

Az egyik anyacsoportban olvastam erről, és mivel nálunk is elég kritikus az esti elalvás, mindenféle fura kifogások (szomjas, pisilni kell, túlpörög, játsszunk még stb.) tologatják ki az amúgy sem túl korai lefekvés idejét, gondoltam én is kipróbálom.

Ez tényleg nagyon szuper módszer, segít ellazulni a gyermeknek, könnyebb az elalvás.

Beválik.

Mondjuk nem nálunk, de valakinél biztos.

- Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy Álommanò.

- Hogy hívják??

- Ez a neve, hogy Álommanò.

Ez az Àlommanò Tündérorszàg kellős közepén kedvenc fàja...

- Melyik a kedvenc fàja?

- A tölgyfa... tehàt kedvenc fàja kedvenc àgàn üldögélt, és lògàzta a làbàt...

- Mit csinált a làbàval??!

- Lògàzta.

- Ìgy?

- Igen, pont ìgy.

- De miért lògàzta??

- Mert vàrt.

- Mire vàrt?

- ....

Fszm a vezetett relaxàciòtokba...

Szólj hozzá

vicces